Anmälan

ANMÄLAN ÖPPNAR 15/10
Vi har fokus på att Göteborgs Basketball Festival 2021 kommer att spelas som planerat, men på grund av den rådande situationen med Covid-19 så förbereder vi för en något annorlunda Basketfestival. Vi har redan nu gjort några justeringar i upplägget för att kunna genomföra turneringen på ett så säkert sätt som möjligt.

BOENDE
Vi planerar för att kunna erbjuda er hårdförläggning i skolsal men med ett något annorlunda upplägg. Bl a kommer större klubbar få sin ”egen” skola, lagen kommer i första hand bo klubbvis. Större lag kommer, när så är möjligt, kunna använda två klassrum. Gemensamma ytor kommer städas dagligen. Pris för deltagarkort inklusive skolboende, 10 måltider och västtrafik är 1 350 kr. Vad gäller Liseberg så vet vi ännu inte hur det blir för 2021. Naturligtvis är det helt OK att avboka sin anmälan med återbetalning av anmälningsavgiften exklusive adminkostnad på 50 kr fram till 2021-02-28 om vi inte kommer kunna erbjuda er boende på skola.

Vi har även bokat upp fler hotellbäddar på centralt belägna hotell i Göteborg. Men det är begränsat med platser, så ju tidigare ni bokar desto större chans är det att ni får ett boende. Pris för deltagarkort är 980 kr – måltider och västtrafik. Se hotellpriser på vår hemsida. Vi kommer även ha möjlighet att erbjuda boende på vandrarhem. Mer information kommer.

SPEL
Matcherna kommer spelas helt utan publik. Vi har tagit bort EB-grupperna pga av att vi inte kan ha publik i hallarna. (blir det ändring i FHM riktlinjer kan vi komma ändra detta)
Endast spelare och ledare för de lag som spelar får befinna sig i hallen och vi kommer lägga mer luft i spelschemat så att alla hinner in och ut på ett bra och säkert sätt. Detta kommer inte påverka speltiden som kommer vara samma som tidigare.

Varje lag får max innehålla 12 spelare och 2 ledare. Observera att endast det spelande laget får befinna sig i hallen. Inpassering- och utpassering till spelhallarna kommer ske genom separata ingångar och vi kommer att kunna erbjuda omklädnings- eller duschmöjligheter i spelhallarna men vi rekommenderar å det starkaste att, när så är möjligt, komma omklädda och duscha på hotell/hemma.

Kioskverksamhet kommer eventuellt kunna erbjudas i anslutning till spelhallarna, men med begränsningar avseende utbud och serveringsmöjligheter. Vi uppmanar alla deltagare att minimera kontant-hanteringen för att minska risken för smittspridning och istället betala med Swish.

LIVESÄNDNING
Då ingen publik kommer att vara tillåten under turneringen, så kommer alla matcher att livesändas via Solidsport. Här kommer man kunna köpa ett abonnemang för att se samtliga matcher i turneringen eller bara köpa enstaka matcher om man hellre önskar det. Mer information avseende detta kommer närmare turneringsdatum.

MAT
Vi kommer ha extra matsalar och följer Göteborgs stads riktlinjer vad gäller matbespisning i skolorna.

ÖVRIGT
Endast symptomfria personer får befinna sig i hallarna där turneringen genomförs. Ansvariga ledare för respektive lag ska säkerställa att alla i det egna laget har utfört självskattning före ankomst till anläggningen.
Svenska Basketboll Förbundet har tagit fram riktlinjer för vad som gäller vid genomförandet av turneringar och vi kommer följa dessa direktiv. Löpande följer vi utvecklingen kring Covid-19 och skulle det komma nya direktiv som innebär ändringar för oss så kommer vi informera er omgående.

Vi som är ansvariga, samt alla som är med och arbetar kring Göteborg Basketball Festival kommer göra vårt yttersta, för att ni skall få en så bra kristihimmelfärdshelg som möjligt.
Välkomna till Göteborgs Basketball Festival 2021

Anmäl ert lag

Klicka här för att anmäla lag

Redigera din anmälan

För både lag och domare

Se anmälda lag

Klicka här för att se anmälda lag


Uppdaterades senast 2021-01-22